VO-College

Validig

Validig

Den digitala plattformen Validig vänder sig till utbildare i hela landet som arbetar med validering inom vård och omsorg.  Syftet med plattformen är att förenkla arbetet och administrationen kring validering och digitalisera metodmaterialet. 

Hur fungerar det?

I Validig kan du som yrkeslärare lägga in dina validander och genomföra en kartläggning och bedömning av en persons kunnande. Systemet erhåller stöd i kartläggningen genom att ge förslag på vilka kurser som kan vara aktuella att valideras för den enskilde validanden samt en översikt över processen i sin helhet och vad som är klart.

Validanden får en egen inloggning där denne själv kan göra/påbörja en "Inledande kartläggning" och "Självskattning" och om denne går vidare, se sina uppgifter i de kurser som ska valideras, ta del av sina omdömen och se var i valideringsprocessen hen befinner sig.

Den praktiska bedömningen sköts av  handledaren som kan fylla i omdömen direkt i Validig från arbetsplatsen. Dessa omdömen sammanställs med den teoretiska bedömningen i systemet och presenteras i en dynamisk resultatrapport.

Notiser skickas också  ut när något förändras i valideringsprocessen så att alla berörda blir informerade inför nästa steg.

Licens

För att en utbildningsanordnare ska få tillgång till Validig krävs en licens per lokal utbildningsanordnare.

Skola/UtbildarePris

Certifierad

3600 kr/år exkl. moms

Ej certifierad

7200 kr/år exkl. moms

För att ansöka om licens går du in på www.validig.se och fyller i ansökningsformuläret som ligger på startsidan eller här.

Metodmaterialet

Fortfarande finns metodmaterialet i dokumentform tillgängligt för den som önskar. Ansök om inloggning för nedladdning  här, även om vi starkt rekommenderar en övergång till Validig för den skola som ska validera.

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com