VO-College

Nytt datum för regional deltävling och förlängd tid att anmäla tävlande

Yrkes_SM2

De regionala deltävlingarna för uttagning till Yrkes SM är framflyttade från januari till april på grund av den ökade smittspridningen. Samtidigt förlänger vi tiden för att anmäla tävlande till deltävlingarna i Härnösand och Linköping.

Då smittspridningen är på väg uppåt är det inte troligt att det går att genomföra deltävlingar på ett säkert sätt med publik i januari. Därför har kansliet tillsammans med arrangörerna i VO-College Skaraborg, Östergötland och Västernorrland beslutat att flytta fram de regionala deltävlingarna till den 7 april 2022.

 Ett syfte med yrkestävlingar är att synliggöra yrkesområdet och visa vad det innebär att arbeta inom vård och omsorg. Genom att flytta fram deltävlingarna till april hoppas vi på bättre förutsättningar att genomföra tävlingarna som en utåtriktad aktivitet.

 Anmäla tävlande fram till 28 februari

I och med att vi flyttar fram deltävlingarna till april förlänger vi tiden för att anmäla tävlande till tävlingarna i Linköping och Härnösand. Deltävlingen i Falköping är fullbokad.

 Skolorna kan anmäla en tävlande till någon av deltävlingarna i. Om den deltävling som ni tänkt anmäla till är fullbokad väljer ni den andra orten i stället.

 Anmäl i länken fram till den 28 februari: https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=6e6c66c61872

 Om det är flera från en och samma skola som vill tävla får skolan själv arrangera någon form av uttagning.

 Anmälan är bindande och ska göras inom angiven tid för att vara giltig.

Förväntningar på den tävlande

Det är viktigt att känna till att det finns förväntningar på de tävlande att medverka i olika marknadsföingsinsatser.

För att träning inför tävlingen finns ett övningscase och kriterier för bedömning på hemsidan. Där finns även case framtagna för skoltävlingar i årskurs 1-3.

 Tänk på att det krävs både tid och engagemang för att tävla

  Förutsättningar för att tävla

De som tävlar ska gå tredje året på Vård- och omsorgsprogrammet, vuxenutbildningen eller vara yrkesverksamma inom vård och omsorg och ha fullföljt Vård- och omsorgsprogrammet. Tävlande får inte vara äldre än 21 år under 2022 på grund av åldersgränser på internationell nivå. Den som är yrkesverksam anmälas av sin tidigare skola.

 Tävlande ska ha godkänt i samtliga avslutade kurser alternativt yrkesexamen, vilket är en förutsättning för att få tävla i Yrkes SM. Om kravet inte uppfyllts går SM-platsen till den som är bäst placerad i turordning i samma deltävling. Goda kunskaper i engelska är en förutsättning för att tävla.

Antalet tävlande är begränsat och de som anmäler sig först är de som får vara med i tävlingen. Skolor inom VO-College har förtur men även skolor som inte är med i VO-College kan tävla i mån av plats.

En vinnare från 2020 års deltävling samt de tre vinnarna i 2022 års deltävlingar går vidare liksom de två bästa tvåorna utifrån antal poäng.

 Vid deltävlingarna 2020 kvalificerade sig sex tävlande till Yrkes SM samma år. Tävlingen ställdes in på grund av pandemin och de som kvalificerade sig då fick aldrig tävla mot varandra. Därför ställde vi frågan till dem om de ville vara med vid Yrkes SM 2022 och en av dem har tackat ja. Eftersom hon redan har kvalificerat sig går hon raka vägen till SM 2022.

Kostnader

Anmälningsavgiften till deltävlingen är 750 kr och betalas av skolan när ni har fått bekräftelse om plats. I avgiften som betalas till arrangören av deltävlingen ingår lunch och fika för tävlande och en coach. Arrangören står för kostnaderna kring deltävlingen med undantag för resor. Dessa ska skolan betala själv.

Kontaktpersoner i regionala deltävlingar

De skolor som arrangerar deltävlingar är Ållebergsgymnasiet Falköping, Härnösands gymnasium och Birgittaskolan Linköping.

 

Deltävling

Kontaktperson

Mejl-adress

Falköping

Else-Britt Persson

else-britt.persson@edu.falkoping.se

Härnösand

Andreas Vikdahl

andreas.vikdahl@harnosand.se

Linköping

Björn Kjellman

bjorn.kjellman@utb.linkoping.se

 

Har ni frågor om en specifik deltävling så hör av er till kontaktpersonen för den deltävling ni är intresserad av. För mer övergripande frågor är ni välkomna att kontakta mig.

 

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com