VO-College

Nomineringar till Årets handledare 2023

Karin Liljeblad och Florenta Voda Ganios

Du som jobbar eller studerar inom vård och omsorg har säkert mött minst en handledare som är en fantastisk ambassadör för vård och omsorgsyrket. En person som är stöttande i sitt sätt att bemöta elever, kollegor, brukare och anhöriga och som har en förmåga att skapa en kreativ och stimulerande lärmiljö. Har du det så är det dags nu att nominera henne eller honom till den regionala utmärkelsen Årets handledare 2023.

Sedan 2016 har den ärofyllda utmärkelsen Årets handledare delats ut till handledare som är verksamma på arbetsplatser i VO-College. Med utmärkelsen vill vi synliggöra det viktiga arbete som handledarna gör för en kvalitativ utbildning av elever och introduktion av nya medarbetare på arbetsplatser i vård och omsorg.

Regional utmärkelse

egional utmärkelseRegionala VO-College utser sin vinnare under våren och firar på hemmaplan. Därefter nominerar de vinnaren till den nationella utmärkelsen av Årets handledare.

Om du som till exempel är elev, kollega eller chef vill nominera en handledare som har gjort ett starkt intryck på dig så kontakta din regionala processledare för att ta reda på hur nomineringsprocessen ser ut i ditt regionala VO-College.

Nationell utmärkelse

En nationell jury utser Sveriges bästa handledare 2023 och uppmärksammar henne eller honom vid rikskonferensen i Stockholm den 5-6 december. Alla som har blivit nominerade av sina regionala VO-College bjuds in att vara med vid rikskonferensen som i år är en jubileumskonferens i två dagar för att fira att VO-College fyller 15 år.  

Vem kan bli nominerad?

För att bli nominerad till Årets handledare ska handledare vara utbildad på Vård- och omsorgsprogrammet eller Barn- och fritidsprogrammet med utgång mot funktionshinder eller därmed likvärdig utbildning. Handledaren ska också ha en handledarutbildning som är godkänd inom Vård- och omsorgscollege.

Mer information om nomineringsförfarandet

Du hittar mer information om nomineringsförfarande genom att klicka dig vidare 

 

 

 

 

                                                                                                                                       

 

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com