VO-College

Nätverk för språkombud

Nätverk språkombud

7 december startade vi upp Nätverk för språkombud och först ut var Höglandet, där språkombud från Nässjö, Eksjö och Vetlanda kommuner träffades för att få lite påfyllning kring sitt uppdrag och ge varandra goda råd och tips. 12 december var det dags för Gislaved, Gnosjö och Vaggeryds kommuner att göra detsamma.

Olga Orrit, språkutvecklare på Nationella kansliet medverkade på länk och gav en bild av hur det ser ut i landet och att flera nordiska länder är intresserade av språkombudskonceptet och är på gång att starta upp. Olga påminde om att det finns mycket material att hämta från "Språket på jobbet" och inspiration från podden, där fler avsnitt håller på att spelas in. Här hittar du mer info; Språkutvecklande arbetssätt på arbetsplatser - Vård- och omsorgscollege (vo-college.se)

Så grattis till Höglandet och GGVV med så många engagerade och intresserade språkombud, som lärde känna varandra lite mer bland annat genom ett "speed-dating-bingo", som gav fantastiska vinster!

VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com