VO-College

Webbinarium - Yrkestävlingar attraherar till vård och omsorg

Yrkestävling

Välkommen att isnpireras och lära mer om yrkestävlingar i vård och omsorg. Arbetsgivare, Kommunal och utbildare i Vård- och omsorgscollege är välkomna till ett webbinairum om yrkestävlingar.

Yrkestävlingar är ett sätt att attrahera till utbilding och jobb i vård och omsorg. De synliggör bredden av yrkesområdet på ett attraktivt och roligt sätt. Samtidigt utvecklas de tävlande ungdomarna och växer i sin yrkesroll vilket även bidrar till stolthet för yrket. 

Under webbinaiet får du veta mer om yrkestävlingarna och det nya konceptet Skoltävlingar som riktar sig till elever på vård- och omsorgsprogrammet år 1, 2 och 3. 

Anmälan

Vi vill ha din anmälan senast den 8 juni. Webbinariet är kostnadsfritt.

Anmälan till den 15 juni klockan 13-15

Anmälan till den 16 juni klockan 10-12

Yrkestävlingar

Yrkestävlingarna vänder sig bland annat till elever på högstadiet för att fler ska få möjlighet att upptäcka, utforska och kanske även prova på vad en yrkesutbildning i vård och omsorg innebär och att det är ett smart val att välja en yrkesutbildning. Ett besök på en regional tävling eller Yrkes-SM vänder sig även till yngre elever, arbetslivet, vårdnadshavare och yrkesbytare. Sedan 2006 har vård och omsorg tävlat vid Yrkes SM och Yrkes VM arrangerade av WorlSkills.

För att ta ut yrkesskickliga elever eller yrkesverksamma till Yrkes SM arrangeras regionala deltävlingar i regionala och lokala Vård- och omsorgscollege vart annat år. Nästa år är det dags för nya regionala deltävlingar. För vinnarna i de regionala tävlingarna innebär det en biljett till att tävla vid Yrkes-SM i Växjö.

Yrkes SM 2022

Yrkes SM arrangeras av WorldSkills Sweden i samarbete med Region Kronoberg och Växjö kommun i Växjö den 10-12 juni 2022.

Skoltävlingar

Vård- och omsorgscollege har tagit fram konceptet Skoltävlingar tillsammans med WordSkills Sweden i ett projekt finansierat av ESF. Konceptet bygger på rollspel i olika case och vänder sig till elever på vård- och omsorgsprogrammet år 1-3. Casen utgår från och visar på branschens bredd och gör eleverna mer förberedda för yrkestävlingar.

Medverkande

Ann Gripenlöf verksamhetssamordnare vid Vård- och omsorgscollege kansli med ansvar för yrkestävlingar inom Vård- och omsorgscollege.

Ingrid Säterberg, regional processledare i Västernorrland och projektledare för konceptet Skoltävlingar. 

Catarina Lindahl-Petäjä projektledare vid Yrkes SM i Växjö och projektledare för konceptet Skoltävlingar. 

yrkestävlingar
VO-College
Föreningen Vård- och omsorgscollege

Org.nr. 802464-0149

info@vo-college.se

Följ oss

Vissa av sajtens bilder kommer frånFreepik.com
Utvecklat avacczo.com